Piger spiser middagsmad på skolen

Presse

Nicaraguas gadebørn
Læs hvad pressen skriver

Besøg hos Børnenes Livs projekt

Af Mikael Lund  |  BRANDEBLADET  |  17. januar 2018

Tove Videbæk besøger Børnenes Livs projekt for gadebørn i Nicaragua, for at samle inspiration til, hvorledes vi kan gøre mere – og for endnu flere børn.

Deres ”hjem” var gaden i storbyen

Børnene kommer fra forhold, hvor deres ”hjem” var gaden i storbyen, Managua. Her har de levet og spist mad, som andre har smidt ud, eller de har levet af prostitution, tiggeri, tyveri eller som narkobude for at få penge til mad.

De sov plastik og pap i grøfter og oppe i træer.

Det var synet af de mange 5-15-årige børn i disse forhold, som for 5 år siden rørte Tove Videbæk så meget, at hun måtte gøre noget.

Du kan læse hele artiklen her.

 

Børnenes Liv på Nicaraguas nationale TV

Videoklip  |  modtaget fra Nicaraguas nationale TV  |  14. JULI 2017

I dette TV-program fortælles der om Børnenes Livs projekt.

Da Børnenes liv blev etableret, var danske organisationer i Nicaragua blevet lukket. Men – via samarbejde med den lokale Verbo Kirke kører projektet. Landet virker lukket, men Børnenes Liv har fået hjælp og samarbejder med et universitet, en fagbevægelse og nu også Nicaraguas nationale TV.

 

Hun hjælper gadens børn

Af Rikke Nørgaard  |  AOH.DK |  15. MARTS 2013

Efter et besøg i Nicaragua oprettede byrådspolitiker Tove Videbæk foreningen Børnenes Liv.

For at hjælpe nogle af de 150.000 børn, der lever på gader og lossepladser i Nicaragua, har foreningen Børnenes Liv indledt et samarbejde med en kirke , som gør et stort socialt arbejde med børnehjem og skoler og deler hver dag mad ud til hundredvis af børn.

Børnenes Liv beslutter at gennemføre et projekt, hvor gadebørn og børn fra lossepladser kommer i skole, får sund mad, samt får træning i et praktisk erhverv. Læs hele artiklen her.